Jelenlegi hely

Országos Könyvtári Napok

2013. október 7–13.

Könyvtárunk idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz. Ebben az évben nyolcadik alkalommal állítottunk össze változatos programokat, melyek közül több már hagyománnyal rendelkezik. Harmadik alkalommal adjuk közre a könyvtár fotógyûjteményét, mely minden évben gyarapodik az elõzõ év könyvtári programjainak képeivel. Gyerekek, felnõttek egyaránt szívesen keresgélik régebbi önmagukat a fotókon. Hagyomány nálunk, hogy ezen a héten író–olvasó találkozót szervezünk. Az idei különleges volt, hiszen simontornyai származású írót láttunk vendégül. Csepregi János, Junior Príma díjas író–költõ beszélt a népes közönségnek eddigi irodalmi tevékenységérõl, jövõbeli terveirõl. Véleménye szerint hazai pályán írónak lenni sem könnyû. Vendégkönyvünk bejegyzésébõl kiderül, hogy bizony akárhány felolvasóesten is van túl a szerzõ, itthon mégis tud izgulni, hiszen korábbi óvónõk, tanítók és tanárok, osztálytársak és barátok elõtt mégsem ugyanaz, mint idegeneknek beszélni.

Nagy sikert aratott a meghirdetett mini-könyv kiállítá- sunk is. Olvasóink jóvoltából komoly gyûjteményt tudtunk bemutatni. Köszönet érte mindenkinek, aki segített. A Könyves Vasárnapon is hagyományaink alapján hívtunk vendéget. Mesél a képviselõ sorozatunkban Szabó Attila képviselõ mesélt a Futrinka utcáról. Haladva a korral, a mese után DVD-én is megnézhettek a gyerekek egy részt Malacka és Manócska történeteibõl. Nagy sikere volt a játszóháznak is. Csóka Anita irányítása mellett gyönyörû csuhébabák és gesztenyefigurák készültek.

Köszönet mindenkinek, aki segített megvalósítani programjainkat és résztvevõ- ként megtisztelt bennünket és a vendégeinket jelenlétével.