Jelenlegi hely

Országos Könyvtári Napok a Simontornyai Városi Könyvtárban

Hagyományainkhoz híven évente készülünk erre az alkalomra valamilyen kiállítással, ebben az évben olvasóinkat kértük, hogy kedvenc vagy különleges macijukat hozzák be a köyvtárba. Az összegyűlt közel száz plüss és porcelán maciból "Fülesmackó mond most nektek szép meséket, gyerekek" címmel nyitottunk kiállítást, mely az Országos Könyvtári napok Időtartama alatt volt megtekinthető.

Szintén kiállításjelleggel a könyvtár jorábbi években lezajlott összefogás rendezvényeinek fotóiból tartottunk bemutatót. A látogatók nagy örömmel fedezték fel korábbi önmagukat a képeken. A könyvtári napok fő rendezvénye  ezúttal is egy író-olvasótalálkozó volt. Nógrádi Gábor és Nógrádi gergely író a 12-13 éves közönséggel hamar megtalálta a közös hangot, így a találkozó jó hangulatban zajlott le. Számos gyermek kapott jutalmat az íróktól okos kérdésiért.

A Könyves Vasárnapon ismét helyi személyiségeket hívtunk mesélni. Mesél a képviselő sorozatunk immár 8. állomásához érkezett. Október 9-én Bárdos László Simontornya címzetes főjegyzője mesélt a gyerekeknek.

A mesét ebben az évben is játszóház követte, ahol a maci kiállításhoz kapcsolódva főleg medvéket készítettünk. Egyebek mellett maci készült fonalból, papírból, sajtos és konzervdobozból egyaránt.

A jó hangulatú fpglalkozásra számos család érkezett, a cseperő eső ellenére is együtt tölthettünk egy kellemes délelőttöt.