Jelenlegi hely

Uniós támogatásból fejlődik a könyvtár

2009-ben a tamási Könnyű László Városi Könyvtár és a Simontornyai Városi Könyvtár konzorciumban 8 millió forintot nyert a TIOP 1.2.3. pályázaton. A Pályázat célja a könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése a tamási és a simontornyai könyvtárakban.

Célunk a két intézmény oktatási-képzési szerepének erősítése, mellyel az iskolarendszerű oktatás kiegészítő és támogató szerepét kívánjuk erősíteni.

Ennek keretében a Simontornyai Városi Könyvtárban 4db számítógép kerül beszerzése, melyek közül az egyiket a gyengénlátókat segítő szoftverrel is felszereltük.

A pályázat keretében megkezdjük a könyvtár állományának elektronikus feldolgozását, melynek hosszú távú eredményeként olvasóink otthonukból is használhatják katalógusunkat.

Jelenleg is folyik a munka, melynek eredménye a kézikönyvtár akadálymentesítése lesz. Ezzel egyidőben elkészüla kézikönyvztár teljes körű felújítása is, mely a pályázati kereten felül az önkormányzat segítségével készül el. A munka kivitelezése a Városüzemeltetési Kft. és a közmunkások segítségével valósul meg.

Ezúton is köszönjük az összes közreműködő segítségét!