You are here

Köszöntjük könyvtárunk új honlapján!

Tisztelt Látogató, kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntöm a Simontornyai Városi Könyvtár honlapján. Honlapunk létrejötte és a könyvtárban lezajlott változások, újítások az utóbbi évek két jelentős pályázatából valósultak meg. A TIOP és TÁMOP pályázatok keretében intézményünk olyan forrásokhoz jutott Európai Unió támogatásával, melynek segítségével a könyvtár korszerűbb körülményeket tud biztosítania a hozzánk fordulóknak.
A fenti pályázatok megvalósításával a könyvtár életének egy fontos szakasza zárult le október 30-án, hiszen az ezzel kapcsolatos tennivalók meghatározták az utóbbi másfél év mindennapjait az intézményben.
Ennek keretében elkészült az elektronikus katalógusunk, és elektronikus nyilvántartásunk. Honlapunkon keresztül –www.simontornyakonyvtar.hu – bárki, bármikor, nyitvatartási időtől függetlenül tájékozódhat a könyvtár rendezvényeiről, illetve beletekinthet saját kölcsönzéseibe, valamint használhatja online katalógusunkat.
Több alkalommal tudtunk felhasználóképző tanfolyamot tartani, mely alkalmak során több tucat olvasónk sajátította el a digitális írástudás alapjait. ( Az itt készült képek archívumunkban megtalálhatóak.)
Örömünkre szolgált, hogy sok kisgyermek vett részt meghirdetett vetélkedőinken és rajzpályázatainkon és sokan látogatták kiállításainkat is.
Az elmúlt 18 hónap során számos alkalommal adhattunk otthon helyi előadók mellett országos hírű, elismert művészeknek, együtteseknek is. A Simontornyai Hírek korábbi számaiban és honlapunkon ezekről rendszeresen beszámoltunk.
Október végén külön programmal köszöntük meg az eddigi részvételt a gyerekeknek és a felnőtteknek.
Október 20-án a Holló együttes Cifra palota című műsorával a gyerekeknek szánt programjainkat zártuk. A Simontornyán jól ismert szekszárdi csapattal egy hangulatos órát tölthettek el az 1-6. évfolyamok tanulói.
A felnőttek számára a pályázat Bakay Kornél  „A magyarság eredete” című érdekes, tanulságos történelmi előadásával zárult a pályázat.
Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik programjaink, fejlesztéseink megvalósításában közreműködtek és azoknak is, akik bármely rendezvényünkön résztvevőként, vagy nézőként megjelentek.
Annak ellenére, hogy egy komoly fejezet lezárult a könyvtár életében, természetesen ezután is színvonalas programokkal, megújuló könyvállománnyal várjuk kedves látogatóinkat.
Vácziné Horváth Anikó
igazgató