You are here

2010-ben is várjuk olvasóinkat!

A városi könyvtár ebben az évben is szeretettel várja régi és új olvasóit.

A folyamatosan vásárolt új könyvek mellett számos napi és hetilap, sokféle irodali közéleti folyóirattal állunk rendelkezésre. Ezek között számos határon túli magyar lap is szerepel, melyeket a Nemzeti Kulturális Alap biztosít számunkra. Könyvtárunkba 2009-ben 620 olvasó iratkozott be, ők 7555 alkalommal 30.344-db dokumentumot kölcsönöztek ki, valamint 2074 alkalommal használták az internet kínálta lehetőségeket. 17 alkalommal szerveztünk különféle programokat. A könyvtári órák mellett otthont adtunk a Babits Mihály életét és munkásságát bemutató vándorkiállításnak, valamint az őszi könyvtári napok vendége volt Lukácsy Katalin színművész, aki Zengő ABC-című műsorával örvendeztette meg a gyerekeket.

A könyves Vasárnapon  ismét egy képviselő, ezúttal Körtés István mesélt a gyerekeknek, decemberben a gyermekkönyvhéten Kéki Csilla író-olvasó találkozó keretében mutatta be Kis esti mesék című könyvét

2010-ben is színvonalas programokkal várjuk olvasóinkat, a beiratkozási díj ebben az évben 16 éves kor alatt és 70 éves kor felett ingyenes, diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak 500 Ft/év, aktív korúaknak 1000 Ft/év.