You are here

Projektzáró rendezvények a könyvtárban

A városi könyvtár életének egy fontos szakasza zárult le Október 30-án. A TÁMOP 3.2.4. elnevezésű pályázat meghatározta az utóbi másfél év mindennapjait az intézményben. Ennek keretében elkészült az elektronikus katalógusunk, és elektronikus nyilvántartásunk. Honlapunkon keresztül - bárki, bármikor, nyitvatartási időtől függetlenül tájékozódhat a könyvtár rendezvényeiről, illetve betekinthet sáját kölcsönzéseibe, valamint használhatja online katalógusunkat.

Több alkalommal tudtunk felhasználóképző tanfolyamot tartani, mely alkalmak során több tucat olvasónk sajátította el a digitális írástudás alapjait. 

Örömünkre szolgált, hogy sok kisgyermek vett részt meghirdetett vetélkedőinken és rajzpályázatainkon és sokan látogatták kiállításainkat is.

Az elmult 18 hónap során számos alkalommal adhattunk otthon helyi előadók melett országos hírű, elismert művészeknek, együtteseknek is. A Simontornyai Hírek korábbi számaiban ezekről rendszeresen beszámoltunk. Októer végén külön programmal köszöntük meg az eddigi részvételt a gyerekeknek és felnőtteknek. Október 20-án a Holló együttes Cifra palota című műsorával a gyerekeknek szánt programjainkat zártuk. A Simontornyán jól ismert szekszárdi csapattal egy hangulatos órát tölthettek el az 1-6. évfolyamok tanulói.  A felnőttek számára a pályázat Bakay Kornél "A magyarság eredete" című érdekes, tanulságos történelmi előadásával zárult.

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik programjaink, fejlesztéseink megvalósításában közreműködtek és azoknak is, akik bármely rendezvényünkön résztvevőként, vagy nézőként megjelentek.

Annak ellenére, hogy egy komoly fejezet lezárult a könyvtár életében, természetesen ezután is színvonalas programokkal, megújuló könyvállománnyal várjuk kedves látogatóinkat.