You are here

10. Országos Könyvtári Napok

Az Informaikai és Könyvtári Szövetség 2006 óta sokféle hagyományt követve, de tartalmában mindig megújulva igyekszik ráirányítani a lakosság figyelmét a könyvtárakra. Az évente változó, de mindig egymásra épülő tematika, a különböző korosztályok eltérő igényeire és érdeklődősére, a bennünket körülvevő gyors változásokra figyelés tette a szaka legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatává ezeket az október eleji napokat.

A Simontornyai Városi Könyvtár 10. alkalommal csatlakozik az országos programokhoz. Ebben az évben két kiállítással, szerzői találkozóval és a megszokott játszóházzal várjuk a látogatókat. Kiállításainkhoz mindig kérjük olvasóink és a lakosság segítségét is. Ebben az évben Antal Erzsébet, Dielné Perger Ágnes, Érsek Jánosné, Horváth Jánosné, Horváth Sándorné, Köő Zsuzsanna, Máté Imréné, Miklós Judit, Molnár Gyuláné, Rábli Gyuláné és Török Barbara és családjuk által megőrzött hímzett falvédőket mutattunk be.

Hagyománya van a fotókiállításnak is, melyben a korábbi rendezvényeink képei tekinthetőek meg. Idei kiemelt programunk R. Kárpáti péter: "Élet az élet után" című előadása, mely filmvetítéssel egybekötött beszélgető est lett. 

Mesél a képviselő soruzatunkban Kántor Mónika képviselő asszony mesélt a könyves Vasárnapon, melyet játszóház követett Kiss Zoltánné Irányításával.

Az elkészült alkotásokhoz gratulálunk a gyerekekek és a segítő szülőknek egyaránt. Köszönjük a művelődési ház, az iskola, az önkormányzat és Eneseiné Zsóka segítségét.